”Budgeten blir betydligt stramare”, säger Borg

2011-08-16 18:31:06
Högeralliansen passar på att utnyttja den kapitalistiska krisen till att skjuta upp det förslag om ännu ett femte jobbskatteavdrag till gagn för de välbeställdas privatekonomi, något som den ändå skulle ha fått stora svårigheter att få igenom, samtidigt som den på nytt försöker plocka poäng på att framställa sig som ”ansvarsfull”.  Även pensionärernas skattesänkning ställs in.
KI:s nya prognos spår nu också en svensk ekonomisk avmattning med en fortsatt arbetslöshet på samma höga nivå som nu även nästa år. Längre fram hotar ännu värre konsekvenser än den "betydligt stramare budget" som Anders Borg talar om.
Krisen försöker regeringen och deras vänner samtidigt vifta bort som ett obehagligt naturfenomen som man inte kan göra något annat åt än att samla i ladorna för nya bankakuter, trots att krisen är en konsekvens av DERAS kapitalistiska system och DERAS nyliberala politik i global skala.
Glöm inte att det är DERAS ansvarslösa kapitalistiska världsordning som nu står på randen till en ny fördjupad recession, som på nytt kan slå stenhårt även mot Sveriges ekonomi och välfärd.
Det är också en direkt konsekvens av de drastiska attacker mot de arbetandes och arbetslösas, studerandes och sjukas levnadsstandard som nu inletts eller förberetts av såväl USA:s som EU-ländernas regeringar FÖR ATT BETALA NOTAN FÖR BANKKRISEN, påhejade av Reinfeldt och Borg.
Nu höjer Anders Borg också trots de nya rekordvinsterna beredskapen för nya stöd till Sveriges banker.
Därmed lär heller inga förbättringar ske av a-kassan, sjukförsäkringen, pensionerna eller vården, skolan och omsorgen osv, eller för den delen av lönerna i höstens nya avtalsrörelse, utan strid.
Septemberalliansen uppmanar alla fackföreningar och sociala rörelser att förbereda sig för kamp. Som ett första steg inbjuder den till en ny demonstration dagen innan Riksdagen öppnar den 14 september, och en kampanjstart i ABF-huset måndag 22 augusti kl 18.

http://www.dn.se/ekonomi/borg-hosten-blir-stokig

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!