Camilla vill ge makt åt hyresgästerna

2008-02-06 12:11:38
Camilla Salomonsson från nätverket Gemensam Välfärd är en av initiativtagarna till Rädda hyresrätten.

Vilka är GV:s viktigaste bokrav?
– Först och främst ett stopp för ombildning och utförsäljning. Och så måste man satsa på nya hyreslägenheter, framför allt välplanerade mindre bostäder med god ytekonomi, så att framför allt unga kan få hyra en första bostad. Man bör bygga fler hyresrätter i områden som domineras av bostadsrätter och villor.
En välorganiserad bostadsförmedling, där alla fastighetsägare och kommunala bostadsbolag lägger in sina lägenheter är ett annat krav.
– Vi anser också att ROT-avdragen bör återinföras för att underlätta en upprustning av allmännyttan.
– Vidare måste politikerna tydligt ålägga bostadsbolagen att utveckla boendemiljön och områdena tillsammans med hyresgästerna. Slutligen bör hyresrätten jämställas med andra boendeformer skattemässigt (idag är den missgynnad jämfört med bostadsrätt och villa).
John Hogg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!