CWI-insamling: Målet är 65 000

2016-01-20 16:42:00
Rättvisepartiet Socialisterna (RS) är den svenska sektionen av CWI, Committee for a Workers’ International, som kämpar för socialism i över 45 länder.

I USA fortsätter en politisk revolution med ökat stöd för socialistiska idéer, en utveckling där Socialist Alternative spelar en drivande roll, inte minst i att ha drivit igenom minimilönen på 15 dollar i timmen i Seattle och att Kshama Sawant som öppen socialist återvaldes till Seattles stadsfullmäktige med hela 53 procents stöd.
Socialist Movement Pakistan står i första ledet i kampen mot talibanerna och andra extremhögergrupper samt för kvinnors rättigheter. I december organiserade våra kamrater den största marschen i staden Mir Pur Khas’ historia.

Nu samlas CWI till en världskongress för att diskutera perspektiv och utsikter för den fortsatta kampen i hela världen. Att möjliggöra en kongress med deltagande från hela världen kräver pengar och insatser från hela internationalen, främst från oss som inte behöver arbeta under diktatur eller extrem fattigdom, vilket många av våra kamrater i världen gör.
Utöver att ordna världskongressen behöver CWI pengar för att kunna stödja sektioner under hela året, exempelvis genom resor, besök och solidaritetskampanjer.
RS har som mål att samla in 65 000 kronor. Vi har hittills samlat in 28 745 kronor. Vad kan du bidra med? Skicka bidrag via Swish till 123 240 32 85 eller sätt in på PlusGiro 87 96 49-2, märk insättningen ”CWI”. Tack! ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!