”Daglöneri är slaveri – fasta jobb kräver vi”

2010-03-24 14:46:47
Lördagen den 20 mars samlades 200 fackligt aktiva i Jobbupproret för att gå till Svenskt Näringslivs huvudkontor, Storgatan 19, på Ös­termalm i Stockholm.

En och annan monokel trillade nog från beskådarnas ögon när demonstrationen, via Birger Jarlsgatan, trängde in i det innersta av Östermalm via Riddargatan och Skeppargatan.
Väl framme vid Näringslivets Hus höll flera demonstranter tal innan en delegation fick gå in och träffa Sverker Rudeberg, ansvarig för avtalsfrågor & CSR (Corporate Social Res- ponsibility) på Svenskt Näringsliv. Han hade inte lust att ha något längre meningsutbyte och vår argumentation lär inte ändra hans världsbild.

Vi sträckte över Jobbupprorets upprop och några av de flygblad vi delat ut i samband med vår kampanj, vilket han tittade lite förstrött på.
Vi överlämnade också ett varsel från uppvaktningen om att vi kommer fortsätta debatter, protestera, strejka & blockera, så länge de otryg­ga anställningarna finns.
Den texten läste han igenom med synbart större nogrannhet.

Artikeln är hämtad från jobbupproret.se

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!