Dålig behandling av besättningen på MV Saoirse i israeliskt fängelse

2011-11-06 18:58:40
Socialist Partys EU-parlamentariker redogjorde i ett treminuters telefonsamtal som fängelseledningen lyssnade till för den dåliga behandling han och hans medfångar har uthärdat.

Paul rapporterade att:

"Vår båt sänktes nästan av det sätt på vilket den närmades och bordades av den israeliska flottan. Folk fängslades och berövades alla personliga tillhörigheter.

I Givonfängelset försökte myndigheterna desorientera oss med hjälp av sömnbrist och avlägsnande av våra klockor och fängelseklockan visade fel tid. Vi fick ingen information om hur länge vi kommer att hållas här innan rättegången om utvisning. Vi förnekades vår rätt enligt israelisk lag att kontakta våra familjer inom 24 timmar efter arresteringen.

På grund av våra protestaktioner har vår behandling förbättrats och vi har fått tillbaka böcker och skrivmaterial.

Vi ska träffa Irlands ambassadör idag och har fått en del konsulär assistans. Vi uppmanar den irländska regeringen att kräva av de israeliska myndigheterna vår omedelbara frigivning.

Vi förblir trotsiga och oförskräckta på vårt uppdrag som återigen har bidragit till att avslöja den israeliska statens kriminella karaktär i dess blockad av Gaza från de av oss som önskar ge bistånd för att lindra den fattigdom och det lidande som folket där uthärdar. "

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!