Därför gick jag med i RS

2011-06-23 10:35:46
Reza Yekehzare är politisk flykting från Iran och ny medlem i Rättvisepartiet Socialisterna (RS) Hammarkullen, Göteborg

Varför gick du med i RS?
– Jag har känt till partiet länge. Jag har aldrig haft en personlig kontakt tidigare, men har sett partiet överallt i alla politiska frågor.
– Men de senaste månader­na har jag arbetat nära med RS i kampanjen ”Misstro oss inte”. Partiets medlemmar har inte bara gett oss fullt stöd med praktiska saker utan engagerat sig med själ och hjärta för asylsökande och deras rättigheter. RS medlemmar besökte hungerstrejken och gav oss stöd.
– Min motivering att gå med handlar om att jag inte bara vill kämpa för mig själv. Jag vill kämpa för andra och för samhället. Jag vill bli mer aktiv här också. Jag är glad över att ha gått med.

Vilken är den viktigaste politiska frågan?
– Jag ser alla frågor som viktiga. Att försvara mänskliga rättigheter, mot nedskärningar, hjälpa ungdomar. Det är bredden i frågor och hur stor koll RS medlemmar har som imponerade mig. De är inte bara bra aktivister, utan de vet vad de pratar om.

Intervju: Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!