Därför RS: ”Kapitalismen är inte ett hållbart system”

2018-09-19 12:28:00

foto: Privat
”RS kan leda vägen till den förändring vi behöver.”

Rättvisepartiet Socialisterna har på kort tid fått ett tiotal nya medlemmar runtom i landet som vill engagera sig i kampen för ett bättre samhälle. RS Luleå har pratat med en av sina nya medlemmar, Sarah, 17 år, om varför hon gick med.

Vilka frågor är viktiga för dig?
– Klassklyftor, hbtq+, rasism, feminism och miljöfrågor. Många av dessa frågors problem rotar sig i kapitalismen och på så sätt märker man att det inte är ett hållbart system. 

Hur väcktes ditt intresse för socialism?
– Genom att prata om politik med familj och vänner. Jag hade stort intresse för miljöfrågor innan, men nu har intresset vuxit till andra frågor också. Sedan tyckte jag att socialism passade bra med mina värderingar, så då har intresset fortsatt att växa där. 

Varför bestämde du dig för RS?
– Jag tycker RS är engagerade och man märker att det är ett parti som verkligen brinner för det de bryr sig om, vilket är alla i nöd och förtryck. Det är även generellt uppfriskande att lära sig mer om RS politik och hur de tänker. Jag tror på att RS kan leda vägen till den förändring vi behöver.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!