Deltagarrekord på årets CWI-skola

2012-08-01 16:49:46


Krisen i Europa var det dominerande temat på årets CWI-skola, som samlade upp till 400 deltagare.

Den 8-13 juli hölls den årliga sommarskolan för Committee for a Workers International (CWI) i Belgien. Upp mot 400 CWI-medlemmar från hela världen träffades för att vara med om sex dagar av politiska möten och aktiviteter. Detta var den största sommarskolan på flera år.

Det första gemensamma stormötet handlade om situationen i världen idag. Mötet började med korta filmklipp från demonstrationer och strejker världen runt det senaste året.
– Kapitalisterna har inga svar på krisen samtidigt som kampen ökar, sa Peter Taaffe i sin inledning.
Rapporter från CWI-medlemmar i Grekland och södra Europa dominerade två dagars diskussion om Europa. Vänsterkoalitionen Syrizas genombrott skrämde makthavare och kapitalister i hela världen. Den massiva kampen mot tvångshushållsskat­ten på Irland är en annan revolt där CWI-medlemmar har stått i ­spetsen.
CWI går framåt, konstaterade Per-Åke Westerlund från Rättvisepartiet Socialisterna (CWI Sverige) i diskus­sionen om bygget av CWI. Det visades t ex av att aktivister från hela 33 länder deltog under veckan.
Tony Saunois avslutade det sista mötet om bygget av internationalen med att konstatera att vi kan lämna CWI-skolan och fortsätta arbetet som enad international.

Övriga möten var parallella mindre möten. Ämnen för i år var bland annat fördjupning om situationen i olika länder såsom Israel/Palestina, USA och Sri Lanka. Andra möten handlade till exempel om kvinnokamp, klimatet, hbt-kamp, ­migration och antirasism.
Med tanke på alla diskussioner och debatter som hölls under ­veckan, är deltagare på CWI-skolan väl förbredda att hänga med i den ­politiska debatten under det kommande året. Totalt 395 kamrater deltog under veckan. Insamlingen drog in 16 000 euro och dessutom såldes böcker med mera för 4 100 euro.

Minela Mahmutovic
Läs mer på socialistworld.net

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!