Demonstrera för Laziz 9 augusti!

2010-09-30 15:03:01
Våld och diskriminering. Så ser framtiden ut för familjen Sharifov i Haninge om de utvisas till Kazakstan. Laziz Sharifov är 15 år, elev på Jordbromalmsskolan och SM-mästare i boxning. Men nu vill Migrationsverket utvi­sa Laziz tillsammmans med hans pappa, mamma och två bröder.

Familjen tillhör folkgruppen uzbeker som utgör två procent av Kazakstans befolkning och som ofta utsätts för trakasserier, diskriminering och våld. Både Laziz och hans bröder har misshandlats flera gånger. Pappan har arresterats och krävts på pengar.
På förra kommunfullmäktigemötet i Haninge tog Rättvisepartiet Soci­alisterna upp Laziz fall från talarsto- len och samlade in namnunderskrifter för att familjen ska få stanna. 21 ledamöter, cirka en tredjedel, har skrivit på, bland dessa kommunalrådet Gilbert De Wendel (M).
Laziz klasskamrater på Jordbromalmsskolan, vänner på andra skolor och hela boxningsklubben i Brandbergen står upp för Laziz och hans familjs rätt att stanna. Snart har 4 000 personer gått med i stödgruppen på Facebook: ”Låt Laziz & hans familj stanna kvar i Sverige!”.

Kom med och demonstrera på måndag den 9 september, kl 14.00 vid Mi­grationsverkets kontor på Pyramidvä- gen 2 A, nära Solna pendelstation.
Vi som bor i Haninge kan åka gemensamt – samling kl 13.00 utanför Pressbyrån vid Jordbro pendeltågsstation och samma vid Handens station.
Mattias Bernhardsson
Kommunfullmäktigeledamot i Haninge för RS

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!