Demonstrera mot rasisthotet

2010-11-03 14:24:34
Den 9 november blir det nya demonstrationer mot rasism och mot Sverigedemokraterna. Beskjutningen av invan­drare i Malmö måste besvaras med massivt motstånd.

Sverigedemokraterna är ett stödparti till högerpolitiken runt om i landet. SD röstar för nedskärningar och privatiseringar, samtidigt som man försöker lägga skulden för alla försämringar på invandring­en.
SD:s valresultat har skapat en antirasistisk motreaktion. Demonstrationer och protester har avlöst varandra. Ledande SD:are har klagat över ”klimatet”, vilket visar att de känt av stämningen.
Men rasismen finns kvar. I sin riksdagsmotion om budgeten tänker SD stoppa 90 procent av invandringen. Barn och föräldrar ska inte kunna för- enas. Kommuner och arbetsförmedling ska få drastiskt mindre pengar.
Resultatet blir att fler tvingas gömma sig och leva på slavliknande villkor på arbetsmarknaden. Kommun- och statsanställda kommer att avskedas.
Allt prat om att detta skulle ge pengar till sänkta skatter för pensionärer är en lögn. Och SD visar var man står när man vill läg­ga nya miljarder på polis, domstolar och försvaret.

Antirasismen behövs också för att sätta press på de andra partierna.
I Trelleborg har SD erbjudits en plats som betalt oppositionsråd i kommunen. Bakom anbudet står Moderaternas lokale leda­re, Ulf Bingsgård. Han sä­ger att SD numera är ett ”etablerat parti i kommunen”.
Sanningen är att M-styret behöver SD:s stöd.
På riksplanet har SD fått en motsvarande uppgradering när partiet nästa år får en en egen ”dag” under Almedalsveckan i Visby. Hela politikerveck­an förlängs med en dag för SD:s skull.

Lasermannen John Ausonius, som 1991 genomförde ett mord och tio mordförsök på invandrare, uppgav att valet av rasistiska Ny Demokrati sam­ma höst var en av hans in- spirationskällor.
På motsvarande sätt har skotten i Malmö med SD:s valresultat att göra, liksom med den högerpolitik och de orättvisor som gett en grogrund för rasismen.

Demonstrera mot rasism och högerpolitik den 9 november!

9 november, landet runt:

 • Stockholm: Slussen kl 17.30
  Arrangör: Septemberalliansen m fl.
 • Göteborg: Götaplatsen kl 17.30
  Arrangör: Göteborgs Nätverk Mot Rasism.
 • Malmö: Gustav Adolfs torg kl 17.30
  Arrangör: LO-sektionen Malmö, Vänsterpartiet m fl.
 • Lund: Tid och plats ej bestämd. Men det blir demonstration, för information: www.socialisterna.org/malmo
 • Eskilstuna: Biblioteksplan kl 18.45.
 • Uppsala: Manifestation Slottsbacken kl 18.00
  Arrangör: Uppsalabor mot rasism m fl.
 • Gävle: Öppet möte: Res dig upp mot rasismen!, hyreslokalen på Vinddraget 11D, Andersbergs centrum
  Arrangör: Rättvisepartiet Socialisterna.
 • Sundsvall: Manifestation Stora torget kl 16.00
  Arrangör: Rättvisepartiet Socialisterna Sundsvall.
 • Luleå: Demonstration lördag 13 november kl 12.00, Gula paviljonen (OBS! dag och tid).

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!