”Det är inte vilka vårdplatser som helst”

2013-04-17 12:14:19
70 personer deltog på Nätverket Rädda Vårdens manifestation för att rädda de fem vårdplatser som hotas stängas på Hjärtintensiven i Malmö. Manifestationen hölls utanför Hjärtintensiven på Inga Marie Nilssons gata i tisdags.

– Varmt välkomna till denna snabbt sammankallade manifestation mot nedläggningen av fem livsviktiga vårdplatser på Hjärt­intensivvårdsavdelningen, började Sten Axelsson Fisk från Nätverket Rädda Vården i sitt tal.
– Någon kanske tycker att det är överflödigt att ställa sig här på sjukhuset och skrika för att fem vårdplatser ska läggas ner. Det är ju väldigt lite om man jämför med de 140 vårdplatser som har försvunnit sedan 2011. Anledningarna till att denna manifestation är viktig är flera. För det första är det inte vilka vårdplatser som helst som försvinner från Malmö. Det är hjärtintensivvårdsplatser, platser för ­patienter vars liv svävar i fara, eftersom deras hjärtan är mycket sköra.
– Det känns i luften här på sjukhusområdet att denna galen­skap inte kommer att kunna fortgå länge till. I personalrummen skickas proteslistor runt bland vitklädda kollegor. I kulvertarna hälsar vi som känner igen varan­dra från protester på varandra och utbyter glåpord mot makthavarna, fortsatte han.
Det slutgiltiga beslutet om vårdplatserna är ännu inte fattat. Deltagarna på manifestationen var positiva, och förhoppningarna om att tvinga politikerna att ändra beslut var stora.
RS Malmö

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!