Det behövs ett skoluppror i Göteborg

2012-02-29 12:20:47
Lärarna går på knä, resultaten sjunker, massiva omorganisationer och skolnedläggningar är verkligheten i skol­krisens Göteborg.

I Angered påstår stadsdelsnämn­dens ordförande tillika socialdemokraten Håkan Linnarsson att skolnedläggningar kommer att leda till ökad lärartäthet.
Föräldrar och lärare har tvivlat. I Metro den 28 februari gick Robert Hammarstrand (S), kommunalråd i Göteborg med ansvar för skolfrågor, ut med ­budskapet ”Förvänta er ingen ökad lärartäthet”.
Hammarstrand skakar av sig kritiken från Skolinspektionen som pekar på bristerna i Oskar Fredrikskolan i Majorna-Linne som har 5,9 lärare per 100 elever. En situation som känns igen från 22 grundskolor i Göteborg.

Varje år presenteras forskning som visar på att högre lärartäthet förbättrar resultaten, men även att eleverna mår bättre, är mindre stressade och har mindre ont i huvudet.
Hammarstrands svar är: ”Nu går vi in i ett budgetarbete. Men just nu kan jag inte lova någon generell höjning av ­lärartätheten”.

Rättvisepartiet Socialisterna uppmanar nu till ett skoluppror i hela Göteborg med gemensamma aktioner och demonstrationer för att ställa de socialdemokratis­ka politikerna till svars.

Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!