”Det här är ett av årets spel”

2006-12-20 11:50:29
SPEL
Titel: Marvel: Ultimate Alliance
Format: xbox/360/ps2/psp/Wii/pc/gamecube
Utgivare: Activision.
I detta spel får du styra ödet i Marvels universum. Du spelar som det största gänget superhjältar någonsin. Du kan antingen spela som Silver Surfer från 60-talet eller Wolverine från X-men med flera. Du styr fyra hjältar av eget val genom dom mest otroliga lägen och miljöer medan du kämpar mot ondskan vare sig du stoppar smågangsters eller superskurkar och du får också agera med mer än 140 superhjältar.

Om du spelar som Thing från Fantastic Four eller den supercoola Thor från nordiska mytologin kan du också ta hjälp av saker i omgivningen (alla kan göra samma sak men dom två är starkare och orkar bära tyngre saker).
I denna superba spelupplevelse slåss vi mot den onde dr. Doom. När han har stulit Odens krafter hotar han hela planeten, som då vädjar till världens hjältar och vi finns först på plats. Man får vandra omkring i rymden eller gå runt och klappa småskurkar i en övergiven gammal fabrik. Vid spara-punkterna runt om i spelet kan du också åka till en tidigare plats eller ett tidigare uppdrag. Det finns fem akter med många uppdrag i varje och en personlig favorit är när man kommer till en galen skurk kallad ”Arcade” och man teleporteras till hans konstiga Tivoli och får se onda clowner jonglera med eldbollar.
Du kan även spela med kompisar i ett cooperative-läge som gör upplevelsen ännu häftigare. Man kan spela fyra stycken samtidigt som mest. Det finns även ett online-läge för dom som tycker det är kul. Om man vill se Wolverine kasta sig in bland ett gäng robotskurkar och sen gå ut helt oskadd ur en rykande hög av robotskrot, finns det ett film-läge då man kan se filmer och trailers och bara sitta och mysa i soffan medan Nightcrawler slåss mot några Doom-bots med kroksablar. Det är en skön känsla!
Det ger också en skön känsla när man väljer nivåer som ”Mephistos realm” där man mosar gargoyles och eldtroll i underjorden eller ”atlantis” där man slåss mot en och annan undervattensande och sedan bara hoppar in i ett av dom godas högkvarter och bara samlar information från någon av superhjältarna i god fart.
Men, allt handlar inte bara om att mosa, krossa eller kasta saker.Det är också många labyrinter och pussel som måste lösas, allt från att dra stenblock så att dom bildar ett mönster till att aktivera laserkanoner med en minut på sig.
Genom spelets gång så möter man också en näve gamla skurkar, som ”Gladiator” och ”Radioactive man” som försöker stoppa en på alla möjliga vis.
Det finns ofta en enkel svaghet eller lösning för att besegra även den tuffaste, största och jobbigaste skurken. Svaret kan till exempel vara att förstöra en dator eller att trycka på rätt knappar så att skurken krossar sig själv eller faller ner i ett hål av rädsla.
Ultimate Alliance är tillsammans med Star Wars Lego och Simpsons årets bästa spel.

Ville Karlsson, 12 år

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!