”Det krävs socialistisk kamp”

2007-01-31 12:38:54
Felix Englén är en av de nya medlemmarna som gått med i Rättvisepartiet Socialisterna (RS) i Göteborg.

Har du engagerat dig tidigare?
– Jag var tidigare medlem i RKU men insåg snabbt att de var passiva och jag kunde inte hålla med om försvaret av stalinismen. Dessutom hade man lite inflytande inom organisationen, det var en svag intern demokrati.

Hur kom du i kontakt med RS?
– Första kontakten med RS fick jag på ett Hands Off Venezuela-möte på Järntorget, fick ett flygblad och insåg att det var stor skillnad mellan RS och de som arrangerat mötet. Sedan träffade jag två tjejer på en av Libanondemonstrationerna, jag insåg att RS inte var passiva åskådare så jag tog ett flygblad med kontaktinformation.

Varför gick du med i RS?
– Ville engagera mig för att förbättra min egen och andras vardagssituation. Det behövs kamp mot högerregeringen och för att den ska vara effektiv krävs det att det är en socialistisk kamp.
Peter Henriksson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!