Direktörerna drar ifrån

2007-09-12 14:30:30
De senaste åtta åren har löneskillnaden mellan köks- och restaurangbiträden och verkställande direktörer ökat med 16 000 kronor, räknat per månad.

Skillnaden är nu 46 000 kronor per månad, enligt Statistiska centralbyrån (SCB). Flertalet avtal ger lönelyft på cirka 10 procent på tre år.
I plånboken betyder det att den högst avlönade får avsevärt mer än den lägst avlönade. Detta understryker än en gång att löneökningarna varit på tok för låga.
De lågavlönade borde ha fått betydligt mer, för att åtminstone kunna knappa in på försprånget till de högavlönade.
Niclas Söderholm

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!