Dramaprotest mot vinstkramarnas konferens

2012-10-10 13:16:30

foto: Natalia Medina
En rasade dramaaktion genomfördes i tisdags mot vinstkramarna som samlats på World Trade Center i Stockholm.

”Vill du minska risken för en vårdskandal?”, löd den träffande rubriken för en vinstkramarkonferens i World Trade Center i Stockholm den 9-10 oktober för chefer och politiker, ja enligt programmet till och med fackligt folk, in­om både riskkapitalbolag och fortfarande kommunala utförare inom välfärden.

Utanför genomförde unga skådespe­lare och artister ”en rasande dramaaktion mot de aprunkande marknadsliberalerna”, i samarbete med nätverket Välfärd utan vinst.
Konferensen handlade bland annat om den nya stora kampanj för ”kvalitet och valfrihet” som Svenskt Näringsliv, Almega, Friskolornas Riksförbund och Vårdföretagarna har dragit igång för att skydda sina hotade vinstintressen. Moderator var journalisten Tord Eriksson, känd för sitt försvar av Caremas agerande på Koppargården mot ”mediadrevet”.
Det kostade 6 500 kronor att delta, men dramaprotesten utanför var gratis och motiverades så här:
”Vi skrattade förut åt ironin i namn som Carema CARE och Attendo CARE. Det gör vi inte längre.
VI SER NU!
VI KÄNNER!
Vi rivs upp inombord av vetskapen att vår gemensama välfärd våldtas av den fria marknadens värsta kapitalister.”
Efter dramat motiverade ­nätverket Välfärd utan vinst sitt eget avstånds­tagande från konferensen, tillsammans med ett förnyat krav på en Lex Carema, som förbjuder vinster i välfärden.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!