Dublin: 60 000 i skolprotester

2008-12-10 18:01:01
Irland: En enorm manifestation mot utbildningsnedskärningar, vilken organiserades av lärarförbunden, samlade fler än 60 000 lärare, föräldrar och elever på Dublins gator och torg på lördagen den 6 december.

Uppemot 150 000 har nu deltagit i protester runtom i landet för att visa sitt motstånd till de brutala nedskärningarna som tillkännagavs i regeringens budgetförslag för några veck- or sedan – bland annat 25 000 i Cork, Irlands näst största stad.
Det finns en oerhörd och bred il­ska mot regeringens nedskärningar som leder till att Irland nu har det högsta antalet elever per lärare i Europa och en drastisk försämring i utbildningsnivån som erbjuds ungdo- mar.
Socialist Partys (CWI Irland) material hade stor åtgång under demonstrationen: 5 000 flygblad delades ut, 250 tidningar såldes och många nya medlemskontakter skaffades under demonstrationen.
Paul Murphy
Socialist Party (CWI Irland)

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!