Efter Ben Alis fall i Tunisien – vilken härskare faller härnäst?

2011-01-27 16:51:33
Revolutionen i Tunisien och de fortsatta protesterna för att kasta ut alla ministrar som har band till den gamla regimen ger ny inspiration till masskampen världen över. Inte minst i Mellanöstern och angränsande länder.
Frågan är: Vilken diktator kan falla härnäst?
I tisdags trotsade massorna Mubaraks diktatur i Egypten och gick ut på gatorna i en protestdag som man döpt till ”Vredens dag”.
Med slagord som ”Ned med Mubarak!” och plakat med texten ”Tunisien är lösningen!” samlades demonstranterna utanför Högsta domstolens byggnad i centrum i Kairo.
Dagarna innan hade en stor demonstration genomförts i Jordanien med krav på regeringens avgång.

Tunisiens revolution fördjupas

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!