Fortsatt kamp för att rädda Jordbromalmsskolan

2011-01-27 16:33:31
Nätverket ”Uppror för Jordbros framtid” hade sitt första stormöte i Jordbromalmsskolans aula med 80 deltagare.
Många ungdomar, elever, föräldrar, lärare och folk från föreningslivet slöt upp. Inriktningen var tydlig – skolan ska räddas.

Förutom representanter från Rättvisepartiet Socialisterna (RS) var även Socialdemokraterna och Vänsterpartiet på plats för att uttrycka sitt stöd till kampanjen.
Mötet totalsågade politikernas argument om att det hela rör sig om en lokalkostnadsfråga.
På mötet beslutades om att ha en demonstration utanför grund- och förskolenämndens möte den 9 februari, samt en demonstration utanför kommunfullmäktige den 7 mars, när det slutgiltiga beslutet ska fattas.

”Det går att förändra saker och ting när folk bara vill, titta bara på Tunisien”, sa läraren Ali Altinkaynak och hoppades på en 500 personer stark demonstration den 7 mars.
Alla på mötet tog också varsitt papper med kontaktuppgifter till samtliga ledamöter och ersättare i grund- och förskolenämnden, för att kunna pressa dessa att ändra sig om beslutet att lägga ner Jordbromalmsskolan.

En arbetsgrupp bildades för att verkställa stormötets beslut – att göra en kampanjplan för mobilisering inför demonstrationerna, skriva en debattartikel till de stora tidningarna samt att kräva att nämndmötet ska hållas öppet och inte slutet.
Mötet diskuterade inte bara Jordbromalmsskolans framtid utan att det även krävs kamp för upprustning av hela Jordbro – centrum, service och bostäder.
RS Jordbro

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!