Elever mot rasism – bra start på protestdagen 4 oktober

2010-10-04 12:52:04

foto: Offensiv

Talare från olika skolor och från andra städer avlöste varandra”Vad ska vi göra – krossa rasismen!” Dagens protester och demonstrationer fick en bra start med elevernas protest utanför riksdagshuset klockan 10, samtidigt som riksdagsledamöternas upprop inleddes. 150 elever från olika skolor, främst på Södermalm, hade hörsammat uppmaningen till skolstrejk från facebookgrupper och Elevkampanjen.
– Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti som måste bemötas med en antirasistisk massrörelse. Idag tar vi första steget, sa Johanna Evans, Elevkampanjens ordförande, som var en av många talare.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!