Elever mot rasism visar vägen

2010-10-13 16:26:06
Den massiva reaktionen mot rasistiska Sverigedemokraterna med stora demonstrationer får inte stanna av. Organisera er på era skolor, arbetsplatser och bostadskvarter!
Det är budskapet från Elevkampanjen som tagit initiativ till Elever mot Rasism med sikte på att bygga motstånd underifrån.

Göteborg ”Stoppa Sverigedemokraterna, skolstrejka mot rasism!” Det är uppmaningen på det flygblad som nu sprids på Göteborgs gymnasieskolor av Elever Mot Rasism.
På Schillerska gymnasiet i Göteborg hölls under tisdagen ett möte för att mobilisera skolan till strejken.
Klockan 14.00 på torsdag den 14 oktober kommer elever att samlas på sina skolgårdar för att sedan gemensamt marschera ned till Gustav Adolfs torg och ansluta till Göteborgs Nätverk Mot Rasism (GNMR) demonstration, som sker vid kommunfullmäktiges öppnande.
– Det är viktigt att organisera det antirasistiska motståndet på varje skola, arbetsplats och bostadsområde. Vi vill ge vårt bidrag genom att bilda kommittéer på skolorna, säger Thomas Trägårdh, en av initiativtagarna till Elever Mot Rasism på Schillerska.
Demonstrationen på torsdag är en av tre som GNMR planerat mot SD.
Kristofer Lundberg

Stockholm I veckan bildades ”Globala gymnasiet mot rasism” under  ett möte på skolan med 10 personer. Eleverna diskuterade bl a att ordna temadag och skollektioner mot rasism samt inför den 30 november.
Globala gymnasiet mot rasism kommer i veckan mobilisera elever och förberda tal till ett antirasistisk torgmöte på Slussen kl 12.00 på lördag.
Mattias Bernhardsson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!