Elevkampanj mot rasism

2010-10-07 18:33:38
Att ett rasistiskt parti har blivit invalda i riksdagen måste bli en väckarklocka för alla som vill kämpa mot rasismen.
Sverigedemokraterna (SD) måste bemötas med en antirasistisk massrörelse, och med de demonstrationer som genomförts har vi tagit det första steget.

Vi måste även kämpa mot det kapitalistiska systemet och den högerpolitik som göder rasismen.
Högerpolitiken har lett till att Sverige idag är mer ojämlikt än någonsin och tävlar med USA om att va­ra det mest ojämlika landet i världen.
Sverigedemokraterna har sina rötter i nazismen. Idag påstår SD att man in­te är rasister, men en titt i SD:s partiprogram visar tydligt vilket slags parti det är.
”Etnisk och kulturell jämlikhet” anser de vara grunden för ett tryggt samhälle. De har också förslag som att utlandsfödda inte ska få gifta sig innan 24 års ålder.
SD är ett rasistiskt parti som för nedskärnings- och privatiseringspolitik som gynnar de redan rika och bidrar till klassklyftor­na i samhället.

Men varför kunde SD ta plats i riksdagen?
De som bär ansvaret är de politiker som redan sitter i riksdagen. Det är politiker som själva är ansva- riga för nedskärningar och som står för en brutal och omänsklig flyktingpolitik, där människor utvisas till krig och diktaturer.
Det är deras politik som har skapat klassklyftorna som är rasismens grogrund och de kan inte stoppa SD.

Nu behövs krafttag för att bygga upp en kämpan­de rörelse – upp till kamp mot rasism och högerpolitik!

Johanna Evans
Elevkampanjens ordförande

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!