Elevkampanjens vinterläger var en bra start på nya året

2011-01-12 13:50:12
Elevkampanjens vinterläger som hölls i Luleå förra veck­an blev en succé på många sätt.

Lägret kantades av mycket skratt och god stämning med bra och intressan­ta möten och seminarier.
Seminarier om bland annat Kuba, Pakistan och Afghanistan, medborgarrättsrörelsen i USA, arbetarkampen i Europa och marxism och femi- nism hölls under helgen.

– Jag lärde mig jättemycket på lägret, speciellt under stormötena som handlade om svenska perspektiv och kamp mot högerpolitik och rasism. Det var kul att träffa socialister från andra delar av Sverige men också Finland. Jag ser fram emot nästa läger! sa Josephine Landström, RS Luleå.

Uppemot 50 personer deltog på lägret under helgen, från både Sverige och Finland, och insamlingen drog in 7 346 kronor. Utöver seminiarierna fanns andra aktiviteter att änga sig åt – bland annat en Twisterturnering  och den nyetablerade traditionen snörugby.
Anna Löfgren

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!