Eljättarna badar i pengar

2011-02-23 16:15:13
”Den svenska el-juntan – Vattenfall, Fortum och Eon – gör närmast groteska miljonvinster per anställd. Det är ytterst få bolag som når de nivåerna, o­avsett bransch”, skrev Svenska Dagbladet i måndags.
Fortum gjorde en vinst i fjol på motsvarande 6,7 miljoner kronor per anställd, Vattenfalls vinst var drygt 3 miljoner per anställd och Eons 1,9 miljo­ner kronor per anställd. Snittet för börsbolagen är en vinst på ca 300 000 kronor per anställd.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!