8 mars: Kvinnokamp mot högern!

2011-02-23 16:51:26
Högerregeringen håller på att pressa samhället bakåt i tiden! Klyftorna mellan rika och fattiga och mellan män och kvinnor växer framför våra ögon. Nu måste vi ryta till.

161 000 fler kvinnor blev fattiga i Sverige under Reinfeldts första fyra år. Värst drabbas de som utförsäkras från sjukförsäkringen, trots ständig värk i kroppen.
De flesta människor vill inte ha ökad ojämlikhet. Det visas bland annat av att männens uttag av föräldradagar ökar, vilket även gemensam vårdnad efter skilsmässa gör.
Men högerregeringen driver på åt ett annat håll, till exempel genom vårdnadsbidraget som gör att kvinnors ställning på arbetsmarknaden försämras.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!