8 mars: Kvinnokamp mot högern!

2011-02-23 16:51:26
Högerregeringen håller på att pressa samhället bakåt i tiden! Klyftorna mellan rika och fattiga och mellan män och kvinnor växer framför våra ögon. Nu måste vi ryta till.

161 000 fler kvinnor blev fattiga i Sverige under Reinfeldts första fyra år. Värst drabbas de som utförsäkras från sjukförsäkringen, trots ständig värk i kroppen.
De flesta människor vill inte ha ökad ojämlikhet. Det visas bland annat av att männens uttag av föräldradagar ökar, vilket även gemensam vårdnad efter skilsmässa gör.
Men högerregeringen driver på åt ett annat håll, till exempel genom vårdnadsbidraget som gör att kvinnors ställning på arbetsmarknaden försämras.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!