En vårbudget för ökad arbetslöshet

2012-04-18 17:22:31
Den sviktande högeralliansen har som väntat presenterat ännu en åtstramningsbudget som är så tomhänt att den höga arbetslösheten oundvikligen biter sig fast. Dessvärre är den socialdemokratiska oppositionen lika tomhänt.

Samtidigt förbereder regeringen sänkta bolagsskatter och fastighetsavgifter mm som är så stora att Riksdag & Departement redan utsett företag & fastighetsägare till 2013 års vinnare. Detta trots att företagen redan, liksom i exemplet med den nedläggningshotade Läkerolfabriken i Gävle, har så höga krav på vinster och aktieutdelningar att till och med finanskriskommitténs ordförande, den f d vice riksbankschefen Thomas Franzén, kallar vinstkraven ”orimliga” och ett hot mot framtiden (Dagens Arbete).

Detta medan Stefan Löfvén och Magdalena Andersson i den nya S-toppen mest talar om fler praktik- och traineeplatser och ökad betoning av ”eget ansvar för jobb”, samtidigt som Anders Borg tackas för sin svångremspolitik (DN Debatt).
Oppositionen måste komma underifrån, som från de Läkerolarbetare som nu vill ta sin protest till Stockholm.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!