Ett Göteborg för alla kräver minskade klyftor

2018-08-15 13:03:30

foto: Sari Hevosaho
RS tar kamp mot de skenande klassklyftorna.

De växande klassklyftorna sliter isär Göteborg. 

Det röd-gröna styret som har styrt staden i 25 år saknar åtgärder för att lösa problematiken.
Orsaken är dess acceptans för kapitalismen som system, vilket förhindrar dem att minska klyftorna och omfördela samhällets resurser. Ointresset att lösa de ökade klasskillnaderna handlar inte om oförståelse, utan om klass­intressen.

EN DELAD STAD 
Göteborg är en delad stad med växande klyftor. Inkomsten per år är 412 000 kronor för boende i Långedrag och knappt 142 000 kronor i Bergsjön.
Bor du i Biskopsgården är det 20 gånger vanligare att du är långtidsarbetslös än om du bor i Örgryte. Skillnaderna i ekonomisk och social standard kan ses i att skillnaden i livslängd mellan Angered och Hovås är 10 år. Orsakerna till denna ojämlikhet är klassklyftor och skillnader i livsvillkor och möjligheter.

BEKÄMPA TRÅNGBODDHETEN 
Sverige har gått från att ha varit ett av de mest jämlika länderna till att vara ett land där klyftorna har ökat allra mest.
I förorterna lever människor i trångboddhet och ekonomisk utsatthet där många tvingas till ekonomiskt bistånd. Arbetslösheten bland invandrarungdomar är omkring 30 procent.

KAMP FÖR VÄLFÄRD 
Politiska beslut är vad som kan bekämpa klassklyftorna. Bara genom att omfördela samhällets resurser kan vi minska klyftorna.
Folk- och arbetarrörelsen måste göra uppror och organisera kampen för gemensam välfärd, arbete och bostad åt alla.

BOSTAD ÅT ALLA
Bara vår självständiga organisering kan tvinga fram satsningar på välfärd och fler bostäder. Rättvisepartiet Socialisterna kämpar för att bostadsbristen ska byggas bort. Göteborgs kommunala bostadsbolag måste bygga billiga hyresrätter med en hyra som alla har råd att bo i.
Renoveringar av miljonprogrammet ska ske under inflytande av hyresgäster för att säkerställa att alla ska kunna bo kvar. Vi kämpar mot varje försök till utförsäljningar och ombildning av allmännyttan.

200 000 VÄLFÄRDSJOBB 
Samhällets resurser ska gå till skola, vård och omsorg – inte privata vinster.
Välfärden måste stärkas. Arbete åt alla är en prioriterad fråga, men innan en har nått dit måste försörjningsstödet öka. 200 000 jobb har försvunnit från den offentliga sektorn. Återanställ alla människor i välfärden. Höj lönerna för de som tjänar minst.

ÖKA PERSONALTÄTHETEN
Öka personaltätheten och minska barngrupperna i förskola och skola. Bryt klassegregeringen i skolan som upprätthålls genom det fria skolvalet – för en skola för alla i offentlig regi.
Vi står för fler fritidsgårdar, mer öppettider och ett starkare föreningsliv – underlätta bidragen och föreningsverksamheten. 

RÖSTA 9 SEPTEMBER
De med ekonomiska resurser har lättare att göra sina röster hörda, vilket också kan ses i valdeltagandet mellan olika områden.
Rättvisepartiet Socialisterna (RS) organiserar människor i stadens förorter som alltför länge har svikits av den styrande majoriteten och oppositionen. Vi kämpar för trygghet, välfärd och framtidstro.
Politisk inställning handlar om intressen. Vems intressen värnar du i årets val den 9 september? Rösta på Rättvisepartiet Socialisterna.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!