Europeisk storstrejk mot nedskärningar

2012-10-24 15:10:52
Den 14 november blir en historisk aktionsdag av generalstrejker och massdemonstrationer runt om i Europa.

Det är Europafacket som uppmanar sina medlemsorganisationer att göra den 14 november till en alleuropeisk aktionsdag med strejker och demonstrationer.

Det står redan klart att den dagen blir det generalstrejk i Portugal och Spanien.
Även på Cypern, i Grekland och på Malta planerar facken generalstrejk till den 14 november.
Europafackets maning kommer efter en ovanligt het höst i Europa och efter att en rad fackliga och sociala organisationer, inte minst i södra Europa, har rest krav på en gemensam strejkdag.
Över hela Europa växer ilskan mot EU:s och regeringarnas nedskärningspolitik.

I lördags (den 20 oktober) demonstrerade minst 150 000 i London mot den brittiska regeringens högerpolitik och samma dag tågade tiotusentals på gatorna i Rom för jobb och välfärd. I båda dessa länder står generalstrejk nu på dagordningen.

Den 14 november har alla förutsättningar att bli en historisk kampdag mot EU:s och regeringarnas katastrofala åtstramningspolitik samt de ständigt upptrappade attackerna på fackliga fri- och rättigheter.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!