Fackeltåg mot regeringen: ”Stoppa Borg i papperskorg!”

2006-11-22 15:34:10
Torsdagen 16 november demonstrerade östgötarna i tre städer – Linköping, Norrköping och Motala – mot försämringar i a-kassan.
Uppslutningen i Norrköping blev förvånansvärt bra, 1 200 enligt arrangörerna, trots att facken varken affischerat eller annonserat. Rättvisepartiet Socialisterna gjorde ett tydligt avtryck. Våra talkörer blev rubriken i en av lokaltidningarna och Folkbladet intervjuade om politisk strejk.  
Det verkade helt klart som om demonstranterna såg demonstrationen som en start för kollektiv kamp, medan Erland Olausson, LO:s avtalssekreterare mest tryckte på behovet att bearbeta borgarpolitiker och att göra alliansen arbetslös efter nästa val.
Joel Eriksson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!