Facklig bojkott av flygbolag utan avtal

2013-03-06 14:27:15
Flyglinjen Pajala-Luleå som trafikeras av bolaget Avies saknar kollektivavtal för sina anställda. Nu bojkottas de av IF Metall.
När Metalls ­förbundsordförande planerade att resa till gruvor i Norrbotten kontrollerade facket flygbolagen och såg att Avies saknar kollek­tivavtal.
Metallfacket kommenterar i Norrbottens-Kuriren sin bojkott med att de alltid bojkottar bolag där arbetarna inte har svenskt fackligt avtal.
Pilotfacket (SPF) applåderar Metalls bojkott. SPF:s ordförande Gunnar Mandahl säger till Norrbottens- Kuriren att Avies, som är ett estniskt bolag med svenskt ägarskap, saknar kollektivavtal.
Mandahl pekar på att svenska kollektivavtal borde krävas vid myndighetsupphandlingar, då flyglinjen är en statlig upphandling.
Raymond Ohlson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!