”Schysst lön – lika villkor”

2013-03-13 11:03:09
Med runt 500 personer på årets internationella kvinnodag i Malmö, och talkörer som ”Schysst lön – lika villkor” och ”ni med snoppar i samhällets toppar – vi vill bestämma över våra kroppar”, gick marschen från Gustav Adolfs torg till Möllevångstorget.

På Gustav Adolfs Torg hölls en rad o­lika tal av politiska partier och organisationer.
KAOSA – Kritiska Organiserade Socialarbetare, Socialistiska Vårdarbetare och Feministiska Psykologer bildade ett gemensamt block under parollen ”Enade Välfärdsarbetare”, där även RS Malmö gick med.
– Länge har det naggats på den sociala välfärden med motiveringar om att ”vi måste hålla budgeten” och när Josefsson hävdar att det inte finns någon barnfattigdom jublas det i riksdagen. Vi säger: Lägg en ny budget! Gör ett studiebesök på socialtjänsten och läs på om den ­forskning som görs! Vi har mycket att kämpa för och internationella kvinnodagen är en av dagarna när vi har chansen att sätta ljus på den viktiga frågan om hur vi skapar ett samhälle för alla, var KAOSA:s budskap den 8 mars.
Camilo Flores

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!