Fackligt aktiv vill ha verkligt alternativ

2009-05-20 11:11:30
Kandidat nr 23: Tamineh Mam Mustafa, undersköterska, Göteborg:

Tamineh har varit politiskt aktiv i större delen av sitt liv. Efter att ha sett förtrycket mot kvinnor och arbetare i Iran från diktaturen ansökte hon som 16-åring om medlemskap i Irans kommunistiska parti – komalah. För sin politiska kamp i Iran fick hon fly landet.
I Sverige har hon i år blivit medlem i Rättvisepartiet Socialisterna. Tamineh är fackligt aktiv och sitter i sty- relsen för kommunal sektion 20 i Göteborg.
– Jag ställer upp som kandidat för AI för att det är ett steg i rätt riktning i ett samarbete mellan vänstern och fackligt aktiva. Det behövs ett verkligt alternativ och detta kan vara början på det. Mer samarbete behövs mellan de socialistiska partierna. Tillsammans blir vi starkare.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!