Färgstark protest 17 september

2012-08-23 00:00:51

foto: Sebastian Olsson
Sanna Tefke, en av initiativtagarna till Välfärd utan vinst, öppnade mötet med en historik om nätverkets utveckling.

Nätverket Välfärd utan vinst hade upptaktsmöte i Stockholm i måndags. Nätverket som arrangerade ett stormöte i ABF-huset i februari och har startat en budkavle mot vinster i välfärden förbereder nu för en demonstration den 17 september.

Protesten kommer att ha en del inslag av gatuteater, i form av en symbolisk ”folkriksdag” som ska besluta om ett lagförslag mot vinster i vård, skola och omsorg.
– Det här kan bli den viktigaste politiska strid vi varit med om, sa RS:aren Arne Johansson och uppmanade mötesdeltagarna att dela ut flygblad, sätta upp affischer och sätta in pengar på nätverkets konto.
Mötet bestämde att hålla torgmöten varje lördag inför den 17 september.
– Den här folkrörelsen kommer inte att bygga sig själv, sa brevbäraren Gunnar Westin. Han tyckte att nätverket måste tänka längre och inte stanna vid att bara demonstrera en gång om året utan bygga upp lokala nätverk med ett regelbundet arbete.
Håkan Blomqvist påminde om att samordningsgruppen, som planerar och samordnar nätverkets aktiviteter, är öppen för alla som vill delta i det arbetet. Det planeras även aktiviteter på skolor, universitet och högskolor, berättade Hasse Nilsson och Lina Westerlund.
Ann-Margrethe Livh (gruppledare för Vänsterpartiet i Stockholm stad) kommer också att ta upp privatiseringen av allmännyttan på manifestationen.
Demonstrera den 17 september, kl 17.00 på Sergels torg. Besök Välfärd Utan Vinsts facebooksida för mer information.

Sebastian Olsson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!