Finskt deltagande på Offensiv 1 000

2012-05-23 16:30:36
Juha Tapio är obunden socialistisk stadsfullmäktigeledamot i Uleåborg, Finland och sympatiserar med CWI:s kamp. Han deltog på Socialforumet i Tammerfors och ­reste därefter till Stockholm för att delta på Offensiv 1 000-jubileet.
– Det mest intressanta under Offensiv 1 000-dagen var seminariet om kampen i förorterna. Jag blev väldigt imponerad av Pantrarnas verksamhet i Biskopsgården i Göteborg och av ungdomsföreningen Megafonen i Järva i Stockholm.
– Det var även trevligt att jubile­umsdagen kunde firas i Husby träff, som i vintras räddades från stängning av lokala aktivister med en ockupation. Den här typen av mötesplatser är otroligt viktiga.
Heikki Moisio

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!