Flyktingpolitik på regeringens vis, barnen jagas av polis

2012-08-22 14:58:55
Den 14 augusti greps två unga hazariska flyktingar från Afghanistan i Malmö. De greps av 15 poliser efter en fotbollsmatch. När polisaktionen blev känd samlades 300 personer i en demonstration för rätten till asyl och mot utvisningar.

De två unga pojkarna, 17 och 18 år gamla, har levt gömda i ett år i väntan på att få rätt att söka asyl i Sverige. Nu riskerar de istället utvisning till Italien, ett land de helt saknar anknytning till men som de passerade på väg till Sverige. Kritiken riktas mot gränspolisen som aktivt sökt pojkarna just för att de inom en respektive två månader har rätt att söka asyl i Sverige, enligt Dublinförordningen.

Skåne har tagit jakten på flyktingar ett steg längre än andra regioner i landet. I Malmö och andra städer söker polisen aktivt efter gömda flyktingar på restauranger, butiker och lager där gömda kan tänkas arbeta för sin överlevnad.
De ökända skånska spaningspoliserna i den så kallade ”Möllevångspatrullen” arbetar särskilt med att leta, hitta och gripa flyktingar.
Rättvisepartiet Socialisterna kämpar för flyktingamnesti åt alla asylsökande och gömda, vi är en del av Asylrörelsen som stoppat utvisningar till bland annat Afghanistan.
Samtidigt kopplar vi samman kampen för rätten till asyl med kampen mot rasism och för bostäder, arbete och kollektivavtal åt alla.
RS Malmö

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!