För en högstadieskola i Jordbro!

2011-02-16 14:50:40
De borgerliga politikerna i Grund- och förskolenämnden tvingades den 9 februari passera den protest som nätverket Uppror för Jordbros Framtid genomförde utanför kommunhuset för en högstadieskola i Jordbro.
Därefter tog de sin tillflykt till våning 7, där nämndsammanträdet hölls bakom säkerhetsdörr och inhyrda vak- ter.

– Nedläggningen splittrar och slår mot de som redan ligger, konstatera­de Cecilia Cruzat, lärare på Jordbromalmsskolan.

– Jordbromalmsskolan är en skola med bra resultat. Man spelar om ungdomarnas möjligheter att få en bra framtid, sa vikarieläraren Åke Almli.
– Ingen från Jordbro ska behöva bli tvungen att åka pendel för att ta sig till skolan, tyckte skoleleven Josefin Andersson.
– Vi är alla mot nedläggningen, sa Abdimain Mahamud från Somaliska föreningen, som nyligen har anslutit sig till kampanjen.
– I december försökte borgarna lägga ner skolan utan diskussion. Idag har de nämndmöte med stängda dörrar, för de är rädda, förklarade Rättvisepartiet Socialisternas kommun- fullmäktigeledamot Lina Thörnblom.
Kampanjen fortsätter med siktet inställt på kommunfullmäktigemötet måndagen den 7 mars, då det slutgilti-ga beslutet ska tas.

RS Jordbro

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!