För ett arbetaralternativ!

2010-08-19 13:02:04
Det var en livlig skara på 50 vuxna plus barn som deltog på Rättvispartiet Socialisternas valupptakt i Haninge för­ra lördagen. Inspirerande tal gavs från kandidaterna och efteråt serverades det mat.

Rättvisepartiet Socialisternas kommunfullmäktigeledamöter Mattias Bernhardsson och Lina Thörnblom var de första talararna att presentera RS politik och valkampanjen:
– Folkpartiet har sin valupptakt på Berns, som står under facklig blockad efter att de sparkat sju papperslösa städare, och det kan inte bli tydligare att de är ett arbetsgivarparti. Det behövs gemensam kamp för jobben, sa Mattias Bernhardsson och berättade bland annat om den viktiga vilda strejken på Lagena förra året och betonade behovet av demokratisk kontroll underifrån av de anställ­da på arbetsplatserna.
– När vi i RS har besökt förskolor i Haninge så är det vanligt att personalen känner att de inte räcker till. En barnskötare i Jordbro berättade att de gör utflykter en eller två gånger per termin för att de är för få för att det ska vara tryggt, berättade Lina Thörnblom och pekade på hur kommunens samlade överskott kan användas för att anställa 350 nya barn- skötare och förskollärare.

Därefter följde tal från ytterliga­re fyra av RS kandidater. Joel Eriksson berättade om skolstriden år 2007 där 100 lärarjobb räddades, Sanna Tefke om situationen inom äldreomsorgen, Roger Engvall om sopgubbarnas vilda strejk och Mi Alforsen om attackerna på arbetslösa och sjukskrivna.
– Jag har betalat in till a-kassan he­la mitt yrkesverksamma liv och då ska jag inte behöva bli kallad för bidrags­tagare! Det är det värsta uttryck jag vet, sa Mi Alforsen, kandidat för RS, som blev arbetslös när hon var 54 år och som nu jobbar ideellt på Träffen i Jordbro.
– Vi stödjer fullt ut de stridbara lagerarbetarna och vi kämpar för fasta jobb och rätt till heltid. Det behövs kämpande demokratiska fackföre­ningar med en egen arbetarpolitik som vågar utmana makthavarna, sa Lina Westerlund i insamlingsappellen.
Insamlingen till valfonden gav he­la 9 257 kronor! Men mer kommer också att behövas för att RS ska kun­na bli återvalda som ”folkets spioner i kommunfullmäktige” i Haninge och Luleå samt i fler kommuner i landet.

På mötet deltog också en kommunfullmäktigledamot för Vänsterpartiet som nu har petats ned på de- ras kommunala lista för att hon motsätter sig högervridningen inom V.
RS står för att det behövs ett nytt kämpande arbetarparti. Kom med i kampen du också!
  • Rösta på Rättvisepartiet Socialisterna
  • Bli aktiv i RS
  • Hjälp till i valkampanjen
  • Skänk ett bidrag till valfonden

RS Haninge

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!