Fortsatt kamp för Malmös vårdcentraler

2010-03-17 17:04:36
Protesterna mot nedläggningsbesluten av vårdcentralerna i Lindängen och Hindby i södra Malmö fortsätter. Ef­ter namninsamlingar och politikerdebatt är det nu dags att ta kampen vidare. I april planeras en manifestation utanför Lindängens vårdcentral.

Förra veckan hölls ett planeringsmö­te, där politiskt aktiva tillsammans med representanter från olika före­ningar samlats för att skissa upp planer på hur kampen ska drivas fram- över.
Kampviljan bland de boende är stark, man tänker inte låta politiker­na, som sitter i sin skyddade värld i Skånehuset i Kristianstad (regionhuset), genomföra försämringar för de som bor i området.
– Vårdcentralen räddar liv. Försvinner den så försvinner sedan apoteket, varnade Sahbi Hemissi, som driver två lokala gym i området.
Det är helt sant att passivitet inbjuder till fler attacker från politikernas sida, något som ytterligare för- stärker vikten av att agera kraftfullt med protester och kamp för välfärden.

Tydliga exempel från övriga landet visar att kamp lönar sig. I Göteborg är det i de stadsdelar där man tagit till kamp som nedskärningsbeslut har rivits upp. Även Rädda Vården-kampanjen i Sundsvall är ett ex- empel som visar på att kamp får nedskärningspolitikerna att darra och möjligen att backa.
Varken den borgerliga Femklövern eller oppositionen (Socialdemokraterna och Vänsterpartiet) vågar garantera att vårdcentralerna blir kvar, därför måste de boende och personalen lita till sin egen styrka. Denna manifestation måste bli början på en rörelse som inte bara vågar säga vad man tycker, utan som också aktivt tar kamp för vårdcentralerna.

Ammar Khorshed

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!