Fortsatt mörkt för Göteborgs stadsdelar

2012-12-19 21:39:23
Det förslag på hur man ska genomföra nedskärningar i Västra Göteborg, som Offensiv tidigare har skrivit om, har ratats av politikerna. Men man skickar tillbaka samma sparkrav, vilket har fått oron och irritationen att sprida sig bland personalen.

Victoria Olin, medlem i RS och familjepedagog på Utförarenheten i SDN Västra Göteborg vittnar om stämningarna på hennes arbetsplats:
– Kollegorna är irriterade, på gränsen till arga. Jag får prata om det här utan att någon tystar mig. Det som behövs är som vanligt att idén om solidaritet någon jävla gång kunde förankras.
– Hela tiden kommer man med kortsiktiga lösningar, man ser på folk som en belastning när vi i verklighe­ten är resurserna.
Det ser fortsatt mörkt ut för ekonomin i Göteborgs stadsdelar. I en artikel i Tidningen Vision rapporterar man om att kommunstyrelsen i Göteborg just nu gör en ­snabbutredning av stadsdelarnas ekonomi. Risken finns att flera utlovade satsningar inte blir av på grund av röda siffror i bokföringen.

– Alla vet att långsiktighet är mest lönsam, men i något slags samförstånd agerar man inte åt det hållet. Alla är så sams och famlar omkring i samma ideologiska vakuum. Ingen vågar göra de satsningar som behövs, fortsätter Victoria.
Samtidigt fortsätter den svenska ekonomin nedåt. Nordea varnar för ökad arbetslöshet under 2014 och varslen drabbar Göteborg och Västsverige hårt. Ute i Göteborgs stadsdelar behövs åter ett organiserat motstånd som tar kamp för mer resurser och fler jobb.
Stefan Berg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!