Fortsatta framsteg för Studenter mot rasism

2013-09-04 11:57:38
45 unga deltagare från fem olika skolor samlades med Studenter mot rasism på ett stormöte och kulturkväll den 28 augusti för att diskutera antinazism, Obamas besök den 4 september och Välfärd utan vinst.

På mötet bestämdes det att ­Studenter mot rasism som organisation deltar på demonstrationen mot nazisterna i Svenskarnas parti den 14 september och mot Obamas krigspolitik den 4 september. Flera antirasistiska kommittéer kommer att bildas på skolor under den kommande veckan för att fortsätta bygget av en fristående och bred antirasistisk rörelse som inte lämnar över kampen mot rasismen till etablissemanget. Det är samhällsetablis­semanget som genom samhällsförsämringar och passivitet mot orättvisorna har skapat det missnöje som gynnar rasistiska partier.

Självklart innebär kampen mot rasismen en kamp mot imperialismen. Vi måste manifestera motstånd mot den krigspolitik som förs av USA.
Erfarenheter av rörelsen ”Elever mot krig”, med runt 10 000 personer som uppstod 2003 och som drog igång flera skolstrejker, diskuterades under stormötet.
Därefter öppnade kvällscaféet med en kulturkväll för att samla in ­pengar i solidaritet till Asylrörelsen. ­Artister som Dolores Haze och Cykelsällskapet uppträdde och politiska dikter lästes upp för deltagarna. Medlemskort fylldes i med fjorton nya namn på personer som absolut ville ta kampen mot rasismen vidare.
Mobiliseringen med flygbladsutdelning för att minska spridningen och normalisering av nazismen den 14 september är redan igång.
Vi kommer att ha bokbord på så många skolor som möjligt fram till dess för att bygga på med fler antira­sistiska grupper som kan ta initiativ till studiedagar, folkbildning, aktioner och mobilisering. Inte en enda gata eller torg åt nazisterna!
Samtidigt fortsätter kampen mot nedskärningar och privatiseringar av skolan då Studenter mot rasism är en del av Folkkampanj för Gemensam Välfärd som driver den landsom­fattande demonstrationen den 21 september.

Enzo Costa

Stockholm 14 september: Demonstrera mot nazistmarschen!
Samling: kl 12:00 på Hötorget

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!