Fortsatta sabotage mot RS/Offensiv

2010-04-21 13:56:27
De som för en månad sedan hoppade av från Rättvisepartiet Socialisterna i Umeå fortsätter sina försök att sabotera för RS och för Offensiv.
Avhopparna använde olagligt Offen­sivs prenumerantregister för att skicka en flod av brev till prenumeranterna. Dessa brev innehöll bland annat utdrag ur privata brev som de stulit genom att hacka e-post.
Nu har de i flera omgångar skickat brev till banker och låtsats företräda Offensiv, med syftet att avbryta prenumeranters autogiro.

De första breven undertecknades av Frank Pettersson. Sedan RS offentlig­gjort hans försök att företräda ­Offensiv har nya brev anlänt till bankerna, nume­ra undertecknade med ”Frank Andersson”…
Avhopparnas politiska högervridning fortsätter i nummer 2 av deras minitidning ”Offensiven”, ett namn de o- lagligt har tagit för att kopiera ­Offensivs namn. ”Tidningen” saknar varje form av program eller krav. Vad de står för är höljt i dunkel.
Däremot verkar avhopparna besvikna snarare än kritiska i förhållanden till de rödgröna. Att S tappat röster förklaras med att ”Mona Sahlin och S hamnade i skuggan under den värsta delen av krisen…” när det i verkligheten handlar om Socialdemokraternas politik.

Det märks tydligt att avhopparna har lämnat RS och CWI och enbart äg­nar sig åt Umeå. Ändå fortsätter de att använda RS namn – på affischbockarna de använder i Umeå står det Rättvisepartiet Socialisterna.
De första veckorna använde avhopparna tre olika namn – Rättvisepartiet Socialisterna Västerbotten, Nya Rättvisepartiet Socialisterna, Rättvisepartiet Socialisterna Enhetslistan.
Nyligen kom ett fjärde namn upp på deras hemsida, där de tackar en ökänd sekterist för att denna kritiserat att RS polisanmält avhopparnas stöld av prenumerantregister m m. ”Rättvisepartiet Enhetslistan tackar för stödet i denna fråga”, skrev de. Att ”Socialisterna” har fallit bort är ingen tillfällighet.
Offensivs redaktion

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!