Malmö: Rädda vårdcentralen

2010-04-15 13:14:11
”Rör inte vår vårdcentral”. På torsdagen den 15 mars kommer kravet att manifesteras med en demonstration utanför Lindängens vårdcentral i södra Malmö.

De boende är mycket besvikna över nedläggningsbeslutet, som Moderaternas Catharina von Blixen-Finecke har mage att kalla för en ”utveckling”.
Lindängens invånare tänker inte acceptera en nedläggning av vårdcen­tralen. En tidigare politikerdebatt har tvingat Socialdemokraternas oppositionsråd i Region Skåne, Rikard Larsson, att garantera att Vårdcentralen blir kvar i området. Ett kvitto på att protester lönar sig.
Politikernas löften har dock ofta visat sig vara skrivna i luft. Därför måste Lindängenborna lita till sin eg­en styrka och trappa upp kampen.

På torsdag kl 18.00 startar demonstrationen utanför Lindängens vårdcentral i Lindängen centrum.

Ammar Khorshed

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!