Framgång i Europaparlamentet

2012-02-21 12:25:19
En motion om mänskliga rättigheter i Sri Lanka och Kazakstan av Europaparlamentsledamoten Paul Murphy antogs den 16 februari av ett plenamöte med hela Europaparlamentet i Strasbourg.

En förslag från högerpartierna i brittiska Tories och deras motsvarigheter i European People´s Party som gick ut på att godta den lankesiska Rajapakseregeringens rapport om inbördeskrigets slut avslogs till förmån för Paul Murphys krav på en utredning av en FN-ledd kommission.

Parlamentet fördömde också Nazerbajevs diktatur (med en bild där Nazarbajev poserar med EU-kommissionens president Barroso) i Kazakstan och instämde i kravet på en oberoende undersökningskommission av massakern i Zhanaozen (på strejkande oljearbetare).
Båda besluten var en mycket viktig framgång för de kampanjer som CWI stödjer för mänskliga rättigheter i de båda länderna.

Ett pressmedelande om omröstningen om Sri Lanka kan hittas på Tamil Solidarity.
Texten i resolutionen om Kazakstan kan hittas på Campaign Kazakhstan.
En video med Paul Murphys tal kan ses här.
En engelskspråkig dokumentär om händelserna i Zhanaosen i december (Zhanaozen Kazakhstan´s choice – stability or death) kan ses här.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!