Franska Ship to Gaza-båten Dignité omringades av israeliska fartyg utanför Gaza

2011-08-03 19:20:58
I måndags (18 juli) rapporterades det om den franska Ship to Gaza-båten Dignité som lyckats ta sig från grekisk hamn mot Gaza.

På tisdag morgon kom dock oroväckande nyheter. Israeliska skepp omringar i skrivande stund (19 juli) Dignité som är på väg mot Gazaremsan. Skeppet hade lagt för ankar under natten till tisdag och på morgonen lade sig minst fyra israeliska fartyg runt skeppet.

Ombord på Dignité finns bland andra musikern Dror Feiler.
Det senaste uppsnappade meddelandet innan kommunikationen med Dignité bröts på tisdagen vid lunchtid var (citat från bloggen shiptogaza­malmo.wordpress.com):

”IDF (Israelian Defence Force reds anm); om ni inte vänder åter kommer vi att tvinga tillbaka er till Medelhavet och arrestera passagerarna”.
En senare rapport menar att israelisk militär även bordat Dignité, enligt TT.
Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna ger sitt fulla stöd till Dignité och dess besättning.
Anna Löfgren

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!