Almedahl-Kinna får hård kritik från arbetsmiljöverket

2011-08-03 19:02:28
Marks Kommun har haft besök av Arbetsmiljöverket gällande textilföretaget Almedahl-Kinna, som får hård kritik gällande arbetsmiljön.

– Det värsta exemplet jag sett när det gäller bundenhet för individen, kombinerat med buller och värme, säger Pirjo Jurmu på Arbetsmiljöverket till Borås Tidning.
De anställda i Textilföretaget Almedahl-Kinna rapporteras genom Borås Tidning den 12 juli vara bundna vid sina maskiner i princip hela arbetsdagen. Övervakningen av processen sker på en pinnstol och måltiden intas i den maskinburna miljön där återhämtning vid rast blir omöjlig.
– Många har huvudvärk när de kommer hem på kvällen, säger Arbetsmiljöverkets Pirjo Jurmu. Hon påpekar att en återhämtning i en sådan miljö är särskilt viktig med tanke på bullret och i vissa perioder med extrem värme.
– Det är inte personalens ansvar att göra hälsobedömningar. Arbetsgivaren skall ha kunskap att göra riskbedömningar och vidta åtgärder, säger Pirjo.
Senast den 30 september vill Arbetsmiljöverket ha en rapport på vilka åtgärder som vidtagits för att rätta till problemen.
Erkki Kuningas

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!