Franska strejker på skolor och universitet diskuterades i Luleå

2009-05-08 14:03:10


Image 487

Den 7 maj besökte Margaux Leduc Luleå för ett mycket uppskattat offentligt möte om situationen i Frankrike och om det nya partiet NPA.

– För att vinna kampen måste vi göra motstånd överallt i världen där vi attackeras, sa Margaux Leduc.
Hon berättade bland annat om de skolprotester som ägt rum i Frankrike.
– Man kan säga att Sarkozy är en utmärkt demonstrationsanordnare. De reformer han föreslagit för utbildningen kommer att göra att ungdomar från fattiga områden inte har råd att läsa vid universitetet. Det gjorde folk ilskna och drev ut dem på gatorna.

Just nu så pågår en strejk på universiteten i Frankrike.
– Man strejkar inte för skojs skull, men strejk är till slut det enda svaret mot direktörernas och den härskande klassens provokationer och attacker. En strejk är en politisk omställning, man tar då tag i sin egen framtid, när vi strejkar styr vi över våra liv.

ArbetarInitiativet presenterades också på, som en del i det växande europeiska motståndet. Alla uppmanades att anmäla sig till aktiviteter under valkampanjen som nu drar igång på allvar.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!