Frige den fängslade iranska facklige aktivisten Mahmoud Salehi

2017-11-15 18:23:35
Den fängslade iranska facklige aktivisten Mahmoud Salehi fördes den 11 november från Khomeini-sjukhuset i Saquez och tillbaka till fängelse.
Mahmoud fördes bort trots att hans svåra sjukdom kräver regelbunden behandling och trots att familjen har vädjat om att han skulle få fortsatt vård.

Mahmoud Salehi, 55 år, arresterades och åtalades strax innan 1 maj 2015. Han dömdes först till nio års fängelse, men domen ändrades sedan. Han har fängslats av den iranska regimen vid flera tillfällen under de senaste 20 åren. Efter att ha misshandlats och förvägrats tillgång till sina mediciner under en tidigare fängelsevistelse slutade hans njurar att fungera. Två gånger i veckan behöver han besöka sjukhuset för dialys.

Den 27 oktober i år blev han fängslad på nytt när han var påväg till sjukhuset i sin hemstad i iranska Kurdistan. Till följd av att hans tillstånd snabbt förvärrades i fängelset fördes han den 3 november till sjukhuset där han hölls med handfängsel i sjuksängen.
Trots hans svåra sjukdomstillstånd och mot läkarens inrådan fördes han sedan tillbaka fängelse.

Nu kräver vi:
• Omedelbart frisläppande av Mahmoud Salehi och alla andra fängslade fackliga och politiska aktivister.
• Stöd bygget av fria, kämpande fackföreningar i Iran.
• För ett demokratiskt och socialistiskt Iran.

Skicka protestbrev och kräv att Mahmoud omedelbart frisläpps och får den vård han behöver till:
Irans högste Ayatollah Sayed Ali Khamenei.
E-post: info_leader@leader.ir och/eller contact@leader.ir.

Irans president Hassan Rouhan.
E-post: media@rouhani.ir. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!