Frige den iranske arbetarkämpen Behnam Ebrahimzadeh

2015-01-21 14:38:07
Ebrahimzadeh har redan avtjänat fyra och ett halv år av fem i iranskt fängelse medan hans 14-åriga son behandlas för sin leukemi.
Han arresterades av säkerhetsstyrkorna den 12 juni 2010 och dömdes till 20 års fängelse av regimens domstol för att ha hotat den nationella säkerheten då han hade organiserat arbetarprotester. Senare sänktes hans straff till fem år. I fjol hungerstrejkade han med krav på att flyttas tillbaka till en vårdavdelning i Evin-fängelset i norra Teheran och att han skulle få medicinsk vård för sina långtgående hälsoproblem.
Behnam Ebrahimzadeh dömdes den 29 december till nio och ett halvt år i fängelse. Han åtalades för att från fängelset ha kommunicerat med Ahmad Shahid, FN:s särskilde rapportör om mänskliga rättigheter i Iran.

Vi uppmanar alla arbetaraktivister, fackföreningar, arbetarorganisationer och politiska organisationer såväl i som utanför Iran att bidra  praktiskt och vidta åtgärder för att skapa internationellt stöd för Behnam Ebrahimzadeh. Vi vill att hans senaste dom ska ogiltigförklaras och att Behnam släpps fri.
Mot denna bakgrund kommer medlemmar och aktiva i kampanjen till stöd för arbetare i Iran (Campaign in Support Workers of Iran) att organisera fler aktiviteter samt att fortsätta kontakta relevanta organisationer och andra fackföreningsaktivister.

Skicka protestbrev till den iranska regimens ledare och till det iranska rättsväsendet:
• larijani@ipm.ir
• rouhani@csr.ir
• info@leader.ir
• info@judiciary.ir
Med kopior till:
• karzarpki@gmail.com
För mer information, besök hemsidan www.karzarepki.com (Campaign in Support Workers of Iran). ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!