Frige politiska fångar i Iran!

2009-11-25 21:09:49
På lördagen samlades ett hundratal demonstranter i Brunnsparken under parollen ”Frige alla politiska fångar”, ”Stoppa avrättningarna”, ”Stöd arbetar- och studentkampen”.

Demonstrationen arrangerades på initiativ av Rättvisepartiet Socialisterna och fristående Socialistiska Studenter från Iran. Under en och en halv timmes tid framfördes tal och appeller av 15 olika talare.
– Vi ger vårt fulla stöd till de arbetare och studenter som i Iran i miljoner har gått ut på gatorna mot regimen. Det är rädslan för massrörelsen som har lett till statens brutala repression. Vi kräver att samtliga politiska fångar släpps, vi kräver ett stopp på avrättningarna, sa Kristofer Lundberg från Rättvisepartiet Socialisterna.

– De som fängslas, torteras, avrättas eller mördas i Iran är unga som kämpar för jämlikhet och demokratiska rättigheter, sa Anahita Hosseini, socialistisk student från Iran.
RS Göteborg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!