Glädje, sol och kamp

2010-05-26 16:24:11
Glädje, sol och kamp – så kan årets Spring Pride-festival i Eskilstuna sammanfattas.

Eskilstunas partiförening av Rättvisepartiet Socialisterna och Elevkampanjen deltog tillsammans med HBT- socialisterna under hela Spring Pride. På fredagen (den 22 maj) hade vi flyg­bladsutdelning för HBT-socialisternas seminarium på Pride House, samt sålde Offensiv och pamfletten Upp till hbt-kamp. Dessutom hade vi bokbord på S:t Eskils gymnasium.

På lördagen var vi bland de förs­ta på plats och satte upp vårt färgsprakande gemensamma bok- och materialbord bredvid den stora scen som byggts upp på Fristadstorget.  Sammanlagt deltog tio kamrater un­der aktiviteterna på fredagen och lördagen. Av dem var fyra hitresta entu- siastiska medlemmar från Stockholm, och deras stöd tackar vi för!
Klockan 15.00 började den stora Spring Pride-paraden. Rättvisepartiet Socialisterna, Elevkampanjen och HBT-socialisterna hade en egen avdelning i paraden, med banderollen ”Upprusta välfärden utan heteronorm” och egna talkörer – som ”Say Hi, Say Ho – Homofobes got to go!”.
Redan kl 10.00 på söndagen drog vårt möte, Upp till hbt-kamp på skolor och arbetsplatser, 15 deltagare.

Årets Spring Pride var lyckad ur alla aspekter. Vädret var helt fantastiskt, stämningen på topp, scenframträdanden med bl a Christer Lindarw och Fristadstorget packat med glada människor.
Det kunde inte annat än gå bra för vår hbt-politiska kampanj. Sammanlagt fick vi in drygt 640 kronor på försäljning samt bidrag. Dessutom fick vi tre nya medlemmar till HBT-socialisterna i Eskilstuna och en ny medlem till RS i Eskilstuna. Flera andra anmälde sitt intresse till vår socialistiska studiecirkel som vi har varannan torsdag.
HBT-socialisterna Eskilstuna
RS Eskilstuna

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!